Offensivt og ansvarlig budsjett i havn

Det er godt å bo i Nord-Fron. Slik skal det også være i framtida. Nord-Fron kommunestyre vedtok 19.12.2017 budsjett og økonomiplanen for 2018-2021. Dette er en økonomiplan som skal sikre at Nord-Fron også i framtida kan levere gode kommunale tjenester. Samtidig er det en økonomiplan som legger opp til at Nord-Fron kommune skal jobbe aktivt for å få vekst og positiv utvikling i regionen.

De siste åra har det skjedd mye positivt som vi skal bygge videre på. Vi opplever spennende tider med nye bedriftsetableringer og positiv utvikling i eksisterende næringsliv. Da er det også viktig at kommunen er aktivt til stede for å legge til rette for næringslivet.

Samtidig opplever vi at inntektene til kommunen går ned og da må drifta tilpasses slik at vi også i framtida kan ha gode kommunale tjenester. På to år har kommunen mista 12 millioner kroner i skatteinntekter. Dette førte til at arbeidet med budsjett og økonomiplanen for 2018-2021 ble ekstra krevende.

Innen 2021 skal kommunen redusere kostnader med 16 millioner kroner. Dette kommer til å bli krevende, og vi legger vekt på at de ansattes organisasjoner må involveres i arbeidet.

I administrasjonssjefens forslag var det foreslått å redusere tilskudd til lag og foreninger og det var forslag om å innføre halleie for barn og unge. Dette ønsker vi ikke å gjøre. Derfor fortsetter vi vår satsing på barn/unge og frivillighet. Det blir fortsatt fri halleie.

Det blir ingen økning i eiendomsskatt og vi fortsetter vår satsing på skolen med iPad til alle og gratis skolemat i ungdomsskolen. Støtta til Peer Gynt as videreføres på samme nivå som tidligere år.

I perioden skal det investeres for 200 millioner kroner. Utvikling av Vinstra sentrum, vann/kloakk/fiber på Kvamsfjellet og næringsutvikling er blant de mest prioriterte områdene.

Budsjett og økonomiplanen er laget i samarbeid med Nord-Fron Høyre og representanten Jan Roger Bøe Øien. Vi takker for et positivt og godt samarbeid.

I vedlagte dokument kan du lese mer om budsjettforslaget som ble vedtatt i kommunestyret 19.12.2017.

Mer penger til skole med Ap